Nem szégyenlősködött a Lidl, rögtön a karbonsemlegességet tűzte ki maga elé 2022-ig

Fotó: Unsplash/K. Mitch Hodge
not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 2. - 22:40

Ambiciózus klímavédelmi célokat fogalmazott meg a Lidl, melyek keretében 2022-re karbonsemlegessé válna a diszkontáruház-lánc.

A Schwarz Group anyavállalat által vállalt szélesebb körű kötelezettségvállalások részeként a Lidl közölte, hogy célja, hogy csökkentse a saját tevékenységeiből származó szén-dioxid-kibocsátást 2030-ra a globális felmelegedés elleni küzdelem eredményességének érdekében. 

Szintén 2030-ig azt a célt tűzte ki a Lidl maga elé, hogy működéséhez szükséges kibocsátását 80 százalékkal csökkenti a 2019-es állapothoz képest minden egyes országban, ahol áruházakkal rendelkezik. 

A Retail Gazette beszámolója szerint a Lidl ezen célok eléréséhez a szénkibocsátás csökkentésére fog összpontosítani mind az üzletekben, mind a logisztikai központjaiban. 

Az áruházlánc kiemelte, hogy legfontosabb lépésként minden új üzletnél napelemeket fognak telepíteni – ahol ez megengedett – és a beruházásokat a legújabb hűtési és világítási technológiákba, valamint az általános energiahatékonysági fejlesztésekbe való befektetésekkel folytatják. 

2022-ig ráadásul további 350 elektromos autó töltőállomást alakít ki üzleteinél, miután az év elején megnyitotta a 100. ilyen töltőpontot a vásárlók szénkibocsátásának csökkentése érdekében. 

“A Schwarz Group részeként a Lidl a világ 32 országában van jelen, és világszerte több mint 310 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Európa egyik legnagyobb kiskereskedelmi vállalataként azt reméljük, hogy ambiciózus célkitűzéseinken keresztül jelentős mértékben hozzájárulthatunk a klímavédelemhez nemcsak saját tevékenységeink gyors szénsemlegesítésével, hanem beszállítóink támogatásával is” – hangsúlyozta Christian Härtnagel, a Lidl egyesült királyságbeli vezérigazgatója.