Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Lezuhant egy görög vadászgép, a két pilótával együtt a Jón-tengerbe csapódott

TÉMÁK:
#lezuhant
Fotó: Wikimedia Commons/Alemeda/Matt Morgan
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Jelenleg is keresik a görög vadászgép két pilótáját, miután az lezuhant egy gyakorlórepülés során, s a Jón-tengerbe csapódott.

A Kathimerini görög hírügynökség jelentése szerint a két pilóta eltűnt, miután a görög légierő F-4-es Phantom vadászgépe hétfőn a Jón-tengerbe zuhant egy gyakorlórepülés során.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

A görög légierő vezérkarának közleménye szerint a baleset helyi idő szerint délelőtt 10 óra 30 perckor történt 25 tengeri mérföldre (46 kilométerre) délre az északnyugati Peloponnészoszi-félsziget Andravida katonai légibázisától.

A pilóták állapota nem ismert, a keresési és a mentési művelet ugyanis folyamatban van, melyben a görög légierő két AB-205-ös helikoptere, a görög haditengerészet egyik S-70-es helikoptere és a parti őrség több hajója is részt vesz.

Közlésük szerint egy C-130-as katonai szállító repülőgép készenlétben áll szükség esetére. Egyes jelentésekben arról számoltak be, hogy a két pilóta sikeresen katapultált a vadászgépből, ám ezt az információt egyelőre senki sem erősítette meg.