Íme három klub, amely Lewandowskira pályázik

Robert Lewandowski, a címvédõ Bayern München játékosa ünnepli a Hertha BSC elleni gólját a német labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának zárómérkõzésén Münchenben 2020. október 4-én. A Bayern München 4-3-ra gyõzött. Mind a négy gólt Lewandowski szerezte. MTI/EPA
not image

Borbély Fanni

2021. október 17. - 16:24

A lengyel több csapat radarján is szerepel, és három lehetséges célállomás között őrlődik.

A Bayern München támadója, Robert Lewandowski a világ egyik legjobb játékosa, és 2022 lehet az az év, amikor klubot válthat, hiszen a Dortmundtól a német gigászokhoz igazolt.

A lengyel az egyik legjobb helyzetben van az Aranylabda-díj elnyerésére, amit már 2020-ban kétségkívül elérhetett volna, már ha kiosztották volna a díjat. Jelenleg három csapat is arról álmodik, hogy megszerezze a lengyel sztár gólerős játékát. A Bayern München támadójának szerződése 2023-ban jár le, és a német csapat szívesen eladná őt a 2022-es piac során, hogy pénzhez jusson.

Manchester City: Guardiola Cityjének szüksége van egy minőségi játékra, és Lewandowski tökéletesen megfelelne a cél eléréséhez. Egy olyan csatár, akit a katalán edző imád, aki tökéletesen ismeri őt, és tudja, hogy nem csak góllövő, hanem olyan játékos, aki tökéletesen illeszkedne futballjába. A Citynek ráadásul megvan a fizetőképessége, hogy egy jó összeget ajánljon, ami kielégítheti a Bayern igényeit is.

Real Madrid: Néhány órával ezelőtt a fichajes.net arról értesült, hogy a lengyel játékost a fehér klubnak ajánlották volna fel. Igaz, hogy a bajorok sztárja többször is megszólalt már a Madridnál, és idén lehet, hogy meg is szereznék a szolgálatait, de ehhez be kellene illeszkednie egy olyan csapatba, amely nem nélkülözheti Karim Benzemát.

Liverpool: Tekintettel Salah esetleges távozására, akinek a hosszabbításával kapcsolatos spekulációk is sorra érkeznek, Lewandowski lehet a megfelelő, hogy ne veszítsék el a góllövés lehetőségét és a minőséget, amit az egyiptomi nyújt a csapatnak. Bár nagyon különböző játékosokról van szó, mindketten nagyon fontosak támadásban, és Klopp jóváhagyásával is rendelkeznek, aki örömmel fogadná a lengyel érkezését.