Lewandowski kész elhagyni a Bayern Münchent, irány a Real Madrid?

Fotó: Twitter/Bayern München
not image

Hujber Dávid

2021.június.11 - 07:21

A legfrissebb spanyol lapértesülések szerint a világ egyik legjobb támadója nyitott arra, hogy elhagyja a Bayern Münchent és egy másik ligában is kipróbálja magát.

Az évek alatt számos ajánlata lehetett volna a lengyel világsztárnak, akit joggal tartanak a világ egyik legjobbjának. Ipari mennyiségekben képes gólokat termelni, és nemcsak lábbal, hanem többe között fejjel is.

Idén augusztusban lesz 33 esztendős, így valószínűleg az utolsó nagy dobása előtt állhat, és minden eddiginél jobb esély nyílhat a megszerzésére. 2010 óta játszik a Bundesligában, ahol a Dortmund színeiben mutatkozott be, majd több társához hasonlóan a Bayern München játékosa lett, ahol már Bajnokok Ligáját is nyert.

A spanyol AS szerint a lengyel immáron nyitott a csapatváltásra, ami új utat nyithat a Real Madrid előtt, ha nem járnak sikerrel Mbappé, vagy Haaland szerződtetésével. Jelenleg nehéz elképzelni, hogy idén nyáron megszerezhetik a franciát, vagy a norvégot.

Az AS a Bayern támadójához közel álló forrásoktól megtudta, hogy a játékos nyitott a környezetváltozásra, és az új kihívásokra. Úgy gondolja, itt az ideje annak, hogy egy másik kultúrát is megismerjen, és egy másik ligában játsszon.

A fő akadályt az jelenti, hogy a Bayernnel 2023-ig szól a szerződése, és a müncheniek nagyon nem szívesen adnák el. Több top-csapat is csatárt keres, és Lewandowski az egyik legjobb megoldás lenne számukra.

Úgy tűnik, Haaland és Mbappé elsétálnak egymás mellett

A PSG szintén támadót keres a piacon, akárcsak a Barcelona, a Real Madrid és a Bajnokok Ligáját nyert Chelsea. Opciókból nincs hiány, de a legnagyobb esély talán egy madridi költözés jelentheti. Már 2014-ben a Real Madrid játékosa lehetett volna, ám akkor Németországban maradt.

Kiderült, hogy az akkori ügynöke, Cezary Kucharski a Bayern Münchennel való megállapodás ellenére megpróbált üzletet kötni a spanyolokkal, és még azt is felajánlotta, hogy kifizeti a 20 millió eurós büntetőzáradékot, hogy szakítani tudjanak a németekkel. Akkor erre a játékos zöld utat adott, de az elnök, Florentino Perez az utolsó pillanatban nemet mondott, és elvetette az ötletet.

Nem sokkal később a Onet Sport nyilvánosságra hozta azt a szerződést, amit Real Madrid tett le az asztalra az ajánlata részeként. Hat szezonról és évi 8,6 millió eurós fizetésről szólt, amit két részletben fizettek volna ki: minden év február 10-én és július 10-én. Az ingyen érkező Lewandowski ráadásul egy 11 millió eurós aláírási bónuszt is kaphatott volna. 2016-ban újra tárgyaltak egymással a felek, de a lengyel végül hosszabbított.

Az AS szerint Lewandowski régi álma, hogy Madridban éljen, és nagyon boldog lenne, ha ezt még a pályafutása vége előtt megvalósíthatná. Három évvel ezelőtt ügynököt váltott, és jelenleg Pini Zahavi kezeli az ügyeit.

Ha nem hosszabbít, akkor a Bayernnek el kell gondolkoznia azon, hogy túlad rajta, mert máskülönben ingyen sétálhatna ki az ajtón, és addigra még idősebb lesz. Igaz, egyelőre a formáján biztosan nem látszik az idő vasfoga, hat szezonon át 40 gólt, vagy még annál is többet lőtt az 50 lejátszott meccsén, ami igen komoly átlag. Az elmúlt két szezonban a leghatékonyabb csatára volt Európának 55, illetve 48 találattal.