Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
16,994 $

Lewandowski: Sem gép, sem állat nem vagyok

Fotó: EPA/Enric Fontcuberta

Szabó Kata

2022. október 28. - 05:25

Robert Lewandowski a francia L’Equipe-nek beszélt arról, mi segítette őt abban, hogy 57 gólig jusson az előző szezonban, elhódítva ezzel a leggólerősebb játékosnak járó Gerd Müller-trófeát.

A lengyel csatár, aki több évnyi remek játék, majd hosszas huzavona után végül nyáron elhagyta a Bayern Münchent, hogy a Barcelona játékosa lehessen elmondta, hogy az ösztön, a személyiség és az emberi természet a három legfontosabb tulajdonság ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a pályán.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

“Nem vagyok tökéletes, de igyekszem kizárni a félelmet, mert ha ez nem sikerül, az már egy rossz kezdetet jelent. Igyekszem arra is felkészülni egy adott szituációban, hogy milyen dolgok történhetnek, ez lehetővé teszi számomra, hogy egy lépéssel előrébb járjak és javítsak a reakcióidőmön. A negatív érzelmek semmi hasznot nem hoznak a pályán, csak megállítanak, korlátoznak”, mondta.

“Komoly mentális munkát igényel az, hogy bármi történjen is, tegyem, amit tennem kell. Fontosnak tartom kihangsúlyozni azt is, hogy nem vagyok gép, sem állat, hanem csak ember, annak minden összetettségével együtt. Nekem is vannak rossz napjaim és saját problémáim”.

Jó dolgok a rossz pillanatokban

Lewandowski ezt követően arról beszélt, hogy időnként fontos, hogy a semmiből húzzon elő valamit, amivel megváltoztathatja a dolgok állását, ám mindig ez sem sikerülhet.

“Nem csak könnyű pillanatok vannak, a nehéz időszakban pedig tudnod kell, hogyan kell valami ösztönösen valami egyedi dolgot tenni. Lehet erre azt mondani, hogy ilyenkor az embernek hátul is van szeme, de inkább azt mondanám, hogy az ösztöneim mindig éberek. Mindenkinek lehet egy természetes tehetsége, valami, ami kiemelkedővé teszi, de az ösztön soha nem szerzett, az csak úgy jön”, mondta.