Lewandowski még megkaphatja az Aranylabdát, és ez csak a franciákon múlik

Robert Lewandowski, a Bayern München német labdarúgóklub lengyel játékosa beszédet mond, miután neki ítélték az év legjobb csatárának járó trófeát az Aranylabda-gálán a párizsi Chatelet Színházban 2021. november 29-én. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda. MTI/AP/Christophe Ena
not image

Borbély Fanni

2021. december 1. - 18:02

Miután Messi ismételten elnyerte az Aranylabdát, nagyon sokan szólaltak fel az ügy kapcsán, hiszen szinte mindenki egyetért abban, hogy Lewandowskinak kellett volna megkapnia a díjat.

A France Football főszerkesztője is megszólalt a díj kapcsán, és egy egészen meglepő hírrel szolgált: ő maga is úgy véli, hogy aki igazán megérdemelte volna ezt a díjat nem más, mint Lewandowski, azonban mivel 2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem sikerült győztest választani, a játékos akár meg is kaphatná a tavalyi Aranylabdát.

Habár a játékost nem hagyták díj nélkül, és elhozta az év csatárának járó elismerést, sajnos nem ő kapta meg az Aranylabdát, hanem Messi. A Marca azt írja, a főszerkesztő kiemelte, nem arról van szó, hogy Messi ne érdemelte volna meg a díjat, hanem arról, hogy ennyi idő után Lewandowskinak is járt volna az elismerés.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Az Aranylabdát egyébként demokratikus módon ítélik oda a győztesnek, ugyanis a 170 tagú zsűri dönt afelől, hogy ki kapja meg a rangos díjat. Habár az tény, hogy nem lehetne utólag megmondani, hogy a játékos tényleg megnyerte volna-e a tavalyi díjat, hiszen nem történt szavazás, azt azért elmondhatjuk, hogy ezzel a teljesítménnyel egyáltalán nem kérdés, hogy kinek adtuk volna.

Lewandowski ugyanis a 2020/21-es szezonban 40 mérkőzésen 48 (!) gólt szerzett, és 9 asszisztot produkált, eközben pedig a Bayern megnyerte a Bundesligát, a DFL-Szuperkupát, az UEFA Szuperkupát és a FIFA klub-világbajnokságot is. Szerintünk ez már elég ahhoz, hogy kijelenthessük: Lewandowski megérdemli az Aranylabdát.