Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Évente 85 millió köbméter levegőt kapnak rendeléseik mellé a vásárlók

Fotó: Unsplash/Marcell Viragh

Szabó Kata

2022. szeptember 22. - 23:20

És ez ráadásul csak az Egyesült Királyságban lebonyolított online megrendelésekre vonatkozik.

A DS Smith nevű brit csomagolóipari vállalat új tanulmánya szerint évente mintegy 85 millió m3 levegő kerül a brit háztartásokba a felesleges csomagolások miatt, ami több szempontból is kedvezőtlenül hathat környezetünkre.

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

Az adatok azt mutatják, hogy a nem a tartalmukhoz illeszkedő kartondobozok teljesen feleslegesen szállítják a levegőt a teherautókon a fogyasztók otthonaiba, valamint olyan anyagok felhasználásával járnak, amelyek elkerülhetők lennének.

A tanulmány rávilágít, hogy a szükségtelenül nagy csomagolások 169 291 tonna felesleges kartonpapír-felhasználást igényelnek, és akkor még nem beszéltünk a 480 millió négyzetméternyi ragasztószalagról és a 80 millió köbméternyi egyéb kitöltőanyagról sem.

A környezeti hatások mellett a túlméretezett kartondobozok negatív hatást gyakorolnak a márkák hírnevére is, ugyanis a brit fogyasztók 46%-a állítja, hogy a felesleges csomagolást tartalmazó megrendelés kézhezvételekor negatív érzései keletkeznek a márkával szemben.

Ami a fogyasztók jövőre vonatkozó elvárásait illeti, a válaszadók az alternatív megújuló forrásokból származó csomagolást részesítenék előnyben (49%), a szabálytalan formájú, termékekhez jól illeszkedő csomagolás áll a második helyen (35%), míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a vízálló csomagolást (30%) helyezték.

A kutatásból az is kiderül, hogy a termékeiket online értékesítő vállalatok 90%-a elismeri, hogy túlméretezett csomagolást használ, de csak 54%-uk helyez hangsúlyt az újrahasznosíthatósági kérdésre.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.