18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Lépcsőházba csalta ismerősét, ahol félholtra verte, majd kifosztotta

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2022. január 15. - 14:49

Vád alá helyezték azt a 24 éves férfit, aki Salgótarjánban italozás ígéretével egy lépcsőházba csalta ismerősét, ahol bántalmazta és elvette értékeit.

A férfi 2022. január 10-én, késő este Salgótarján belvárosában beszélgetésbe elegyedett egy ittas férfival, akit az egyik társasházba csalt, további italozást ígérve neki. A lépcsőházban többször ököllel megütötte, amitől a sértett a földre esett – írta az ugyeszseg.hu.

A rabló ezután áldozata zsebéből elvette annak mobiltelefonját, 10.000 forintját és a cigarettáját. A sértett kérte, hogy a telefonját ne vigye el, mire a gyanúsított azt visszadobta, majd a készpénzzel és cigarettával távozott.

Nem jutott azonban messzire, a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a salgótarjáni nyomozók egy órán belül azonosították és elfogták, és az elvett pénz egy részét lefoglalták.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványt tett a rablás bűntette miatt őrizetbe vett elkövető letartóztatásának elrendelésére. A nyomozási bíró a büntetett előéletű, két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte.