Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Leomlott egy ház teteje Budapesten, a környéken parkoló autók megrongálódtak, négyen megsérültek (képek)

Fotó: police.hu
not image

Borbély Fanni

2022. június 27. - 10:40

A budapesti Ó utcában leomlott egy ház teteje, most pedig az egész környéket por borítja.

A szeretlekmagyarorszag.hu egyik olvasója számolt be arról, hogy a fővárosban található Ó utcában leomlott egy ház teteje, melynek következtében hatalmas por lepte el a környéket.

Soron kívül Svájcban is gumilövedékkel oszlatták az iráni nagykövetség előtt tüntetőket

„Amikor mögötted leomlik egy tető, akkor hálát adsz… nem, ez nem egy filmforgatás, ez most történt! Jókai-Ó sarok.”

Egy másik olvasójuk is megerősítette a balesetet, Rita pedig fotókat is készített a helyszínen, elmondása szerint jelenleg is több rendőr, mentő és tűzoltó tartózkodik a helyszínen.

Az Ó utcában történt omlásról készült olvasói fotókat ezen a linken lehet megtekinteni.

Frissítés:

Homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra Budapest belvárosában hétfő délelőtt. Az MTI úgy tudja, hogy többen megsérültek, sok autó megrongálódott, öt jármű teljesen összelapult.

Fotó: police.hu

Kisdi Máté, a Főváros Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a VI. kerületi, az Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület tetejéről indult el az omlás, amely magával sodorta az alatta lévő erkélyek párkányzatát is, a törmelék a Jókai utcán parkoló gépkocsikra, illetve az úttestre zuhant.

Fotó: police.hu

A tűzoltók keresőkutyákkal vizsgálták át a megrongált autókat, de nem találtak bennük senkit, ahogy a megrongálódott lakásokban sem – tette hozzá a referens. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a társhatóságok közreműködésével a területet lezárták.

Fotó: police.hu

A police.hu tájékoztatása alapján az elsődleges adatok szerint a lehulló törmeléktől az utcán négyen sérültek meg. A helyszínen jelenleg is tartanak a mentési munkálatok, a Jókai utca Aradi és Dessewffy utca közötti szakaszát, valamint az Aradi utca 1-5. szám között szakaszát lezárták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket.