Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Lengyelország fontolgatja, hogy Leopard 2 harckocsikat adjon át Ukrajnának

TÉMÁK:
#Lengyelország
Fotó: A Magyar Honvédség újbeszerzésű Leopard 2A4HU harckocsija a német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) GmbH & Co. KG. müncheni gyárában tartott bemutatón 2020. július 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az erre vonatkozó kockázatokat egy tárgyalás során vitatták meg az illetékesek, hozzátéve, hogy az ország saját készleteiből, korlátozott számban szállítanák le őket.

A hírek szerint Andrzej Duda lengyel elnök nemrégiben találkozott a miniszterelnökkel és néhány miniszterével, hogy megvitassák az ukrajnai háború körüli biztonsági kérdéseket.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Az egyik napirendi pont az volt, hogy Lengyelország átadhat-e a készleteiből korlátozott számban német gyártmányú Leopard 2 harckocsikat, ám Varsó korábban azt is elismerte, hogy ehhez Berlin jóváhagyása nélkülözhetetlen – írta a Sky News.

Ukrajna korábban többször is arra kérte a szövetségeseit, hogy olyan nehezebb harcjárműveket küldjenek, mint például az Abrams vagy a német gyártmányú Leopard harckocsik, ám ez eddig nem teljesült.

Erre vonatkozóan Pawel Szrot, a varsói elnöki hivatal vezetője elmondta, hogy a katonai eszközöket csak „széles körű megállapodás, és a többi, ilyen típusú harckocsikkal rendelkező ország kötelezettségvállalása alapján” adnák át.

Véleménye szerint az ilyen döntések meghozatala előtt figyelembe kell venni Lengyelország biztonságát is, vagyis semmiképp sem szabad elhamarkodott döntéseket hozni.