Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

Lengyelország szigorított az oroszokat érintő beutazási szabályokon

Fotó: Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszter beszél egy varsói sajtótájékoztatón 2020. június 8-án. MTI/PAP/Wojciech Olkusnik
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 26. - 18:22

A tilalom immár a légi és tengeri útvonalon közlekedő személyekre is kiterjed, ez alól pedig csak a különleges esetek képeznek kivételt.

Az orosz állampolgárok szárazföldi útvonalon történő beutazására vonatkozó tilalom után Lengyelország úgy döntött, hogy a légi és tengeri útvonalon közlekedő személyekre is kiterjeszti a büntető intézkedést, amely hétfőn lépett életbe.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszter szeptember 19-én adott utasítást az oroszokra vonatkozó beutazási szabályok szigorítására, miután megállapodásra jutott Észtország, Litvánia és Lettország hatóságaival.

Az említett országok a turisztikai, kulturális, sport- és üzleti céllal utazó, schengeni vízummal rendelkező oroszok beutazási tilalmáról is rendelkeztek – derül ki a TASS beszámolójából.

Lengyelország azon orosz állampolgároknak sem engedélyezi a belépést, akik más országok által kiadott schengeni vízummal rendelkeznek, ez alól pedig a disszidensek, a humanitárius esetek, a diplomáciai képviseletek, a lengyel oktatási intézmények kutatói és diákjai, valamint a halászok jelentenek kivételt.

Varsó néhány hónappal ezelőtt felfüggesztette a turistavízumok kiadását az oroszok számára, így csak diplomaták, tehergépkocsi-vezetők, lengyelországi és más uniós polgárok családtagjai, valamint a lengyel kártya birtokosai és a humanitárius céllal utazók kaphatják meg.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.