Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Lengyelország keményen bírálta az Európai Unió döntéseit, a beszélgetés nem segít

Fotó: Twenty20
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A lengyelek nem elégedettek az Európai Unió munkájával, akik nem segítik a lengyeleket, akik számos ukrajnai menekültet fogadnak be, sőt, Brüsszel továbbra is fenntartja a Varsóval szembeni szankciókat. 

„Az EU nem nyújt valódi anyagi támogatást. Csak beszélgetés van. Ígéreteket tesznek. De mi költjük a pénzünket. Megszervezzük az embereinket, és megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból ebben a helyzetben. Másrészt pedig a Lengyelország elleni, politikai indíttatású szankciók még mindig érvényben vannak“

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött – panaszolta  Piotr Gliński miniszterelnök-helyettes. 

Mindemellett úgy véli, az EU nem helyes döntést hoz a katonai támogatás elutasításával, és kifejezte félelmét, hogy a konfliktus kiterjedése esetén sem fog a szövetség csatlakozni a harchoz – írja a RIA Novosztyi. 

„Még ha vannak is fegyvereid, technológiád, nagyon gyenge lehetsz, ha nem tudod feláldozni az életedet, megvédeni az értékeidet, a családodat, a népedet. És nem vagyok benne biztos, hogy a modern Európa készen áll egy ilyen konfrontációra“

– magyarázta. 

A lengyel miniszterelnök-helyettes emellett bírálta Emmanuel Macron francia elnöknek az európai hadsereg létrehozására vonatkozó elképzelését, mivel az „destabilizálhatja“ a kontinenst.

„Én a NATO-t részesítem előnyben. Véleményem szerint az Egyesült Államok és Nagy-Britannia szerepe fontosabb, így (az európai hadseregről való beszéd) nem fogja stabilizálni a helyzetet“

– jelentette ki.

Tavaly egy luxembourgi uniós bíróság kötelezte Lengyelországot, hogy fizessen napi egymillió eurót az Európai Bizottságnak bírságként, amiért nem tett eleget a bírák fegyelmi kamarája munkájának leállítására vonatkozó bírósági felszólításnak. 

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja