Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Lendvai Ildikó a felcsúti jövedelmi adatokról: “mi van, ha odaköltözöm?!”

TÉMÁK:
#reakció
A Puskás Akadémia felcsúti stadionja, a Pancho Aréna 2014. április 17-én. A stadiont a hetedik alkalommal kiírt, hagyományosan húsvétkor megtartott Puskás Suzuki Kupa utánpótlás-labdarúgótorna április 21-i fináléjával avatják fel. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Belpolitika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az MSZP politikusa egy humoros hangvételű Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy a legfrissebb adatok szerint Felcsúton a legmagasabb az egy főre jutó tőkejövedelem Magyarországon.

Mint ismert, a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből derült ki, hogy az egy tőkésre jutó legmagasabb jövedelem Felcsúton a legmagasabb, nevezetesen 14 millió forint.

A GKI által közzétett adatokból kiderült, hogy ha az egylakosra jutó tőkejövedelmet vesszük, 2019 után Felcsút végzett az első helyen, 14 millió forint/lakos aránnyal, ami két és félszer több, mint amit 2020-ban mértek.

E hírre reagálva Lendvai Ildikó, az MSZP politikusa egy humoros hangvételű Facebook-bejegyzésben reagált, úgy fogalmazva:

“Ördögi tervem van.

Olvasom, hogy Felcsút az a település, ahol a legmagasabb az egy főre eső tőkejövedelem. Gyanítom, hogy nem az ún. “keményen dolgozó” felcsúti kisemberek vagy nyugdíjasok gyarapodtak olyan szédületes iramban, hogy egy év alatt ez a tőkejövedelem a két és félszeresére nőhetett.”

Ennek kapcsán feltette a költői kérdést:

“De -hah!- mi van, ha odaköltözöm?!”

Majd meg is válaszolta:

“Egyetlen bejelentkezéssel leronthatom ezt a gyönyörű átlagot.”