Távozott miniszteri biztosi pozíciójából Rácz Zsófia

TÉMÁK:
#Magyarország
Budapest, 2021. november 20. Rácz Zsófia fiatalokért felelõs helyettes államtitkár beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Lemondott a Területfejlesztési Minisztériumnál betöltött miniszteri biztos pozíciójáról Bódi-Rácz Zsófia.

Előzmény:

 

A Magyar Közlönyben megjelent értesítés szerint a miniszteri biztos május 31-én este 11 órás hatállyal adta be felmondását, írja a Telex. 2022 nyara óta töltött be ezt a pozíciót, elsősorban fiatalokkal kapcsolatos ügyekben segítette Navracsics Tibor munkáját.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Rácz még 2019-ben kapott államtitkári pozíciót, egészen pontosan fiatalokért felelős helyettes államtitkárnak, ami nagy port kavart, mivel ekkor még 22 éves volt és nem volt diplomája.

Feladatkörébe tartozott a területfejlesztési miniszternek a fiatalok életminőségét javító javaslatok tétele, kapcsolattartás az érintett érdekvédelmi szervezetekkel, valamint a hátrányos helyzetű térségek fejlesztési folyamatának figyelése és a magyar fiatalok itthon tartását célzó intézkedések hatékonyságának növelésére vonatkozó tanácsadás.