Lélegeztetőgép-alkatrészek gyártásába kezdett a Ferrari

In this photo released by Ferrari Thursday, April 16, 2020, is shown one of the respirator valves and fitting for protective masks produced by Ferrari at its Maranello plant, as one of its initiatives in support of health workers treating coronavirus patients. The department where car prototypes are usually built is producing these thermoplastic components. (Ferrari Media via AP)
not image

Kulcsár Péter

2020.április.18 - 16:34

A legnépszerűbb olasz sportautó-márka képviselői bejelentették, hogy beszállnak a koronavírus elleni harcba és ezentúl az életmentő készülékek javításához nélkülözhetetlen alkatrészeket készítenek Maranellóban.

A cég a hivatalos közleményében megerősítette, hogy nekiálltak az esszenciális kórházi eszközök tartozékainak gyártását:

“Elkezdtük a szelepek és a maszkok készítését a maranellói üzemünkben. Ezzel szeretnénk segíteni az egészségügyi dolgozóknak és a koronavírus-fertőzötteknek.”

Hozzátették, hogy az elkövetkező napokban több száz alkatrészt fognak legyártani, később pedig eljuttatják őket Olaszország azon kórházaiba, ahol hiány van belőlük.

A Ferrari elmondása alapján a legtöbb egységet Bergamóba, Genovába és Sassuolóba szállítják majd, de a Bolognához közel lévő Medicina város is kapni fog a lélegeztetőgép-szelepekből.

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter a hivatalos Facebook oldalán megköszönte az ország orvosai és ápolói nevében a Ferrari segítségét és azt írta, büszke a példaértékű cselekedetükre.

“Országunk egyik előkelő képviselője, a Ferrari megmutatta, hogy szívén viseli az állampolgárok életét. Olaszország újraindulásának érdekében tett segítségük miatt mindannyian büszkék lehetünk rájuk.”

mondta Di Maio.

Közben az Europol figyelmeztetett, hogy csalók próbálnak hasznot húzni a koronavírus-járványból:

https://liner.hu/hamis-gyogyszereket-es-vedofelszereleseket-arulnak-europaban/