Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Lehetséges, hogy az olimpiai sportolók előnyben részesülhetnek az oltási sorrendben

Fotó: Flickr
not image

Borbély Fanni

2021. január 8. - 15:22

A tokiói olimpia tavaly júniusban került volna megrendezésre, a koronavírus-járvány miatt azonban elhalasztották, így elméletileg idén nyáron rendezik majd meg a játékokat.

A tokiói olimpia tavaly júniusban került volna megrendezésre, a koronavírus-járvány miatt azonban elhalasztották, így elméletileg idén nyáron rendezik majd meg a játékokat.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyik prominens tagja szerint az olimpiai sportolóknak mielőbbi hozzáférést kell biztosítani a koronavírus elleni vakcinákhoz, annak érdekében, hogy ne kerüljön ismételten törlésre a tokiói olimpia.

A bizottság tagjai hangsúlyozták, az olimpiai sportolók előnye semmiképp nem okozna fennakadást az idős, illetve kiszolgáltatott emberek oltásában. Dick Pound, a NOB egyik legrégebbi tagja szerint az olimpia megtartható, amennyiben a sportolókat előzetesen beoltják.

Pound a SkyNews-nak elmondta, mivel Kanadában összességében 300 és 400 fő közé tehető a sportolók száma, így a többmilliós készletből nem okoz problémát a vakcinák elkülönítése, és nem is valószínűsíthető a nyilvános felháborodás az üggyel kapcsolatban.

Az egyre közelgő dátum miatt komoly aggodalmak merültek fel a szervezéssel kapcsolatban, ugyanis ha meg akarják tartani az olimpiát, még nyár előtt be kellene oltani minden résztvevő sportolót.

Japánban eddig ugyan jól kezelték a vírust, az elmúlt hetekben megemelkedett a koronavírus-fertőzések száma, így Szuga Josihide, Japán miniszterelnöke újabb rendkívüli állapotot hirdetett Tokióban.

Nagy valószínűséggel egy pénzügyi katasztrófához vezetne a kereskedelmi partnerekkel már megkötött szerződések miatt, ha márciust követően mondanák le az olimpiai játékokat.

A sportolók oltási elsőbbsége még egyáltalán nem biztos, a NOB pedig egyetért abban, hogy a veszélyeztetettek, az idősek és krónikus betegek, illetve az egészségügyi dolgozók beoltása prioritást élvez, így folyamatos tárgyalásokat folytatnak a kormánnyal arról, hogy mely lehetne a leghamarabbi reális időpont, mikor megkezdhetnék a sportolók oltását.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.