Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Lehetőség: akár havi 120 ezret is fizet az egyetemistáknak a NAV

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Érthető, hogy új kollégákat keresnek, hiszen számos informatikai fejlesztés tervben van: átalakítanák pl. az adóbevallásokat, elektronikus rendszerbe rendeznék az állampolgárok nyugtáit, bolti blokkjait, s a mesterséges intelligenciát küldenék az adócsalókra.

Úgy tűnik, a NAV komolyan veszi a digitális átállást, hiszen tavaly ősszel gyakornoki programot indított, s már az informatikai képzést nyújtó egyetemeken toborozza az új munkatársakat, amelynek kapcsán a szervezet szóvivője, Kis Péter András nyilatkozott.

Soron kívül Az Újpest szerint kitalált a napokban megjelent Véber György interjú

Elmondása szerint jelenleg hét felsőoktatási intézménnyel működnek együtt, így két budapesti egyetem mellett Szegeden, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon és Veszprémben várják a hallgatók jelentkezését – számolt be a Magyar Nemzet.

Majd hozzátette, miszerint a hivatal emberei vendégelőadásokat tartanak az intézményekben, emellett a hatóság lehetőséget kínál a hallgatóknak szakmai gyakorlatra és szakdolgozat megírására, de ez még nem minden.

A gyakornoki program a végzősöknek és a pályakezdőknek kínál szakmai tapasztalatot pl. a programozás, tesztelés területén, a gyakornoki időszak pedig legfeljebb egy évig tarthat, amelynek végén eldöntik, hogy a NAV kínál-e állást az érintett fiatalnak.

A program heti húszórányi elfoglaltságot jelent, s a díjazás óránként 1500, havonta maximum 120 ezer forint, munkalehetőség pedig számos helyen lenne, többek között Budapesten, Baján, Egerben, Salgótarjánban, Veszprémben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Székesfehérváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen.