Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

A legnagyobb világsztárok lépnek fel III. Károly koronázási ünnepségsorozatán

Fotó: III. Károly brit király és felesége, Kamilla királyné érkezik a királyi család hagyományos karácsonyi templomlátogatására a kelet-angliai Norfolk megyében lévő téli rezidencia, Sandringham kastélya közelében 2022. december 25-én. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Emellett az NHS, néhány kórus és énekegyüttes is műsorral készül, míg a helyi lakóközösségek utcabálsorozatot rendeznek országszerte.

A Buckingham-palota tájékoztatásából kiderül, miszerint világsztárokat felvonultató nagyszabású háromnapos ünnepi rendezvénysorozat kíséri majd III. Károly és Kamilla koronázását, amelyre május 6-án kerül sor.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A tervezett menetrend szerint a király és hitvese egy díszes menet élén hajtat majd a Westminster-apátságba, s a ceremónia után egy még nagyobb létszámú díszfelvonulást vezetve térnek vissza a Buckingham-palotába – írta a Magyar Nemzet.

Ezután III. Károly és felesége, valamint a királyi család tagjai megjelennek a palota erkélyén, és üdvözlik a tiszteletükre összegyűlt tömeget. Az ünneplés május 7-én folytatódik, amikor nagyszabású koronázási koncertet tartanak a windsori kastélyban.

Számos programmal készülnek

A BBC rendezi és közvetíti az eseményt, amelyen a legnagyobb világsztárok lépnek majd fel, de a Buckingham-palota még nem hozta nyilvánosságra a résztvevők pontos névsorát, a több ezer fős közönség tagjait pedig egy sorsolás keretében választják ki.

Emellett olyan kórusok is fellépnek, amelyeket a Nagy-Britannia által befogadott menekültek alapítottak, de az állami egészségügyi szolgálat (NHS), valamint a LMBTQ-közösség tagjaiból verbuválódott énekegyüttesek is műsorral készülnek.

A helyi lakóközösségek pedig országszerte megrendezik a Nagy koronázási ebédek elnevezésű utcabálsorozatot, amelyen várhatóan milliók fognak részt venni, emellett a kormány soron kívüli munkaszünetet hirdetett május 8-ra, amikor a jótékonykodásé lesz a főszerep.