Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Legkevesebb 26 holttestre bukkantak titkos sírokban Mexikóban

Fotó: Unsplash/Lucas van Oort A kép illusztráció.
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyi jelentések szerint legkevesebb 26 holttestre bukkantak a mexikói Colima államban, titkos sírokban.

Az Infostart az MTI közlése nyomán számolt be arról, hogy legkevesebb 26 holttestre bukkantak titkos sírokban a mexikói Colima államban található Tecoman településen.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyhatja el a kórházat Ferenc pápa

Héctor Javier Peńa, a colimai eltűntekkel foglalkozó különleges ügyészség vezetője egy közleményben arról számolt be, hogy eddig összesen 10 titkos gödröt találtak, benne 26 ember maradványaival.

Közlése szerint az emberi maradványokra drónok és kutyák segítségével bukkantak rá Cerro de Ortega településen, ahol 2018 óta már megannyi titkos temetést azonosítottak.

Mivel a hatóság azt feltételezik, hogy további holttestek lehetnek a helyszínen, folytatják az ásatásokat. Colima állam a kábítószer-kereskedelmi útvonalak egyik jelentős állomása, a bűnbandák pedig a kikötőket jellemzően kábítószer csempészésére használják.

A hivatalos adatok szerint Mexikóban több mint 340 ezer gyilkosság történt és közel 100 ezer ember tűnt el azóta, hogy a hatóságok 2006 végén hadat üzentek a kábítószer-kereskedőknek: ezen gyilkosságok jelentős részét a bűnbandáknak tulajdonítják.