Legalább 109 alkalmazottnál mutatták ki a koronavírust egy síparkban

Flickr/Ralph.Torello
not image

Borbély Fanni

2021. február 13. - 20:32

Egy coloradói síparkban elképesztő mértékben terjed a koronavírus, a legutóbbi teszteredmények szerint ugyanis az alkalmazottak közül 109 főnek lett pozitív a koronavírus-tesztje.

A coloradói Közegészségügyi és Környezetvédelmi Minisztérium januárban hirdette ki a járványhelyzetet a Winter Park Resort síparkban, azonban csak szerdai heti járvány-összefoglalóban tették közzé az adatokat, valamint elmondták, megállapítást nyert, hogy az esetek nem a látogatókkal való interakciókkal vannak összefüggésben, sokkal inkább a munkahelyen és lakóhelyen kívüli összejövetelekre vezethetők vissza.

Jen Miller, a sípark kommunikációs vezetője elmondta, a járvány kezdete óta szorosan együttműködnek a közegészségügyi hatóságokkal, közös átfogó tervet készítettek, valamint az állam általi jóváhagyásához folyamodtak működésükre vonatkozóan, mielőtt december 3-án újra megnyitották volna kapuikat a látogatók számára.

Miller sorra vette a sípark által bevezetett óvintézkedéseket is, melyek a következők: felvonókorrekciók; a rakodási eljárás újratervezése; a személyzet létszámának növelése; új feliratok kihelyezése, melyek tájékoztatják a látogatókat az érvényben lévő szabályokról; az üdülőhelyen tartózkodók létszámának korlátozása. Hozzátette, a sípark szállója államilag elismert érintkezésmentes szállássá lett minősítve, továbbá jóváhagyott tesztelőhely 1700 aktív dolgozója számára.

A CNN azt írja, a fent említett járványügyi intézkedések ellenére néhány látogató arról számolt be, hogy az alkalmazottak sajnos nem minden esetben ellenőrzik megfelelő módon a maszkhasználatot, mire Miller úgy reagált, nagyra értékelik a látogatók visszajelzéseit és minden erejükkel azon dolgoznak, hogy mihamarabb meg tudjanak felelni minden előírásnak, ugyanis számukra munkatársaik, látogatóik és a közösség jóléte jelenti a legfontosabb prioritást.