Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Lecsaptak a “szuperkartellre”, 30 tonna kábítószert foglaltak le

Fotó: Unsplash/Colin Davis
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy nagyszabású nemzetközi akció során sikerült lefülelni a kartell tagjait, akiktől mintegy 30 tonna kábítószert foglaltak le Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban és Hollandiában.

Az Europol hétfői jelentése szerint egy nagyszabású nemzetközi rendőrségi akció keretében sikerült lefülelni egy “szuperkartellt”, melynek tagjait Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban és Hollandiában tartóztatták le, s nem kevesebb mint 30 tonna kábítószert foglaltak le.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Közlésük szerint a hatalmas “szuperkartell” az európai kokainkereskedelem mintegy egyharmadát ellenőrizte, a tagok közül pedig 49 embert tartóztatott le a rendőrség különböző országokban, míg a hat legfőbb gyanúsítottat Dubajban sikerült megcsípni.

Az Europol arról is beszámolt, hogy a nemzetközi akció során 30 tonna kábítószert foglaltak le, s a nyomozások során megállapították, hogy az Europol által kiemelt célpontnak tekintett kábítószeresek összefogtak, hogy egy úgynevezett “szuperkartellt” alkossanak, mely az európai kokainkereskedelem mintegy egyharmadát ellenőrizte.

Dubajban két “nagy halat” tartóztattak le, akik Hollandiához köthetők; másik kettő Spanyolországhoz, míg két további gyanúsított Franciaországhoz köthető. Korábban Spanyolországban tizenhárom, Franciaországban hat, Belgiumban tíz, Hollandiában pedig 14 embert tartóztattak le 2021-ben ugyanezen művelet keretében.

Az egyik gyanúsított egy 37 éves, holland és marokkói kettős állampolgárságú férfi, akit azért vettek őrizetbe, mert állítólag több ezer kilogramm kokaint importált Hollandiába 2020-ban és 2021-ben: ennek kapcsán a holland ügyészség egy közleményben megosztotta, rendkívül súlyos bűncselekményekről van szó, melyek nagyban hozzájárultak a nemzetközi kábítószer-kereskedelem működtetéséhez.