Lecsapoltatott egy víztározót az indiai tisztviselő, hogy visszakapja a telefonját

Fotó: Unsplash
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mire a készülék nyomára bukkantak, az annyira elázott, hogy használhatatlanná vált, be sem lehetett kapcsolni.

A The Times of India beszámolója alapján felfüggesztették Rajesh Vishwas indiai kormánytisztviselőt, miután elrendelte a Kherkatta-gát víztározójának lecsapolását, hogy visszaszerezze a Samsung mobilját, amelyet szelfizés közben elejtett.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Állítólag elsőként búvárokat vetettek be, ám miután nem sikerült megtalálniuk a készüléket, elrendelték, hogy a helyszínen dolgozó szakemberek kiszivattyúzzanak több millió liter vizet a tározóból, ami három napig tartott.

Ezt követően valóban sikerült visszaszerezni az élelmiszer-ellenőr okostelefonját, ám az addigra annyira elázott, hogy használhatatlanná vált, be sem lehetett kapcsolni – derül ki a Sky News beszámolójából.

Vishwas azt állította, hogy a készülék bizalmas kormányzati adatokat tartalmaz, ezért volt olyan fontos, hogy visszakapja, továbbá azt bizonygatta, hogy egy magas rangú tisztviselő engedélyt adott neki minderre.

Az esetet követően többen azzal vádolták, hogy feleslegesen pazarolt, hiszen a több mint kétmillió liter víz 600 hektárnyi terület öntözésre lett volna elegendő, ráadásul egy olyan országban, amely egyébként is súlyos vízhiánnyal küzd.