Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

F1 2022: emiatt kapott büntetést Leclerc Pérezzel szemben a Japán Nagydíjon (videó)

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland (elöl) és Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíján a szuzukai pályán 2022. október 9-én. MTI/AP/Eugene Hoshiko
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Sergio Pérez valószínűleg sejtette, hogy Charles Leclerc ezt nem fogja megúszni büntetés nélkül, és így is lett, aminek köszönhetően Max Verstappen már Suzukában világbajnok lett.

Max Verstappen éve nem kezdődött túl jól, akkor úgy tűnt, hogy a Red Bull meghibásodásaiért túl nagy árat fizethet. Mivel a Ferrari stabil volt, egyetlen egy elvesztegetett pont is nagyon sokba kerülhet a végén.

Soron kívül Az Újpest szerint kitalált a napokban megjelent Véber György interjú

Végül nem így alakult, mert a Red Bull megoldotta a problémáit, addig a Ferrarinál több volt a gond, és tempóban sem tudtak igazán mit kezdeni a „bikákkal.” Verstappen már Szingapúrban megnyerhette volna a világbajnokságot, bár ez csak idő kérdése volt.

Kissé furcsa körülmények között húzta be a második címét Suzukában, mert valójában még csak 1 órát sem versenyeztek a nagy eső miatt, és Charles Leclerc büntetése kellett ahhoz, hogy matematikai szinten is eldőljenek a dolgok.

A Ferrari versenyzője a leintés előtt hibázott, elhagyta a pályát, amivel még inkább magára húzta Pérezt a Red Bullal. A mexikói igyekezett kihasználni a lehetőséget, amit a monacói nem akart hagyni, járt is érte a büntetés.

A cikk nem ért véget, folytatásához lapozz a következő oldalra

Lapozó: 1 2