Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Lebuktak a pénzhamisítók, hamis 20 ezressel próbálkoztak

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrség az ügyben három férfit hallgatott ki gyanúsítottként, miután hamis 20 ezresek kerültek forgalomba.

A rendőrségi jelentésben foglaltak szerint több helyszínről hamis 20 ezer forintos bankjegyekről érkeztek bejelentések. A nyomozást még tavaly májusban indították el, majd kiderült, a gyanú szerint a 29 éves P. Péter tavaly áprilistól hamis 20 ezer forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A beváltásban a 30 éves I. Norbert is segítette, aki a hamis pénzzel főként budapesti üzletekben, kisebb értékben például dohányterméket, croissont-t vásárolt. Az ebből származó bevételeket elosztották. Összesen 237 hamis bankó került így a pénzpiacra.

P. Péter nem állt meg a magyar pénz hamisításánál, legalább 40 darab 100 euróst is gyártott, amelyet ismerősének, M. Istvánnak adott át, hogy az továbbértékesítse – írja a police.hu. A KR NNI nyomozói 2023. január 11-én három budapesti helyszínen tartottak kutatást, a bizonyítékokat lefoglalták, és mindhárom gyanúsítottat elfogták.

Pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki őket, P. Pétert és I. Norbertet őrizetbe vették, a bíróság döntése alapján mindketten bűnügyi felügyeletbe kerültek. M. István szabadlábon védekezhet.