Lázárt megkérdezte a felesége, hogy normális-e, amikor békülni hívta Márki-Zayt

Fotó: Lázár János, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselõjelöltje sajtótájékoztatót tart Hódmezõvásárhelyen, a Fidesz irodában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Lázár János 96,33 százalékos feldolgozottság alapján a szavazatok 52,14 százalékát szerezte meg a 39,86 százalékot elérõ Márki-Zay Péterrel szemben a Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzetben. Sajtótájékoztatóján azt mondta, a választókerület mind a 19 településén, így Hódmezõvásárhelyen is elnyerte a választópolgárok támogatását. MTI/Rosta Tibor
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. május 13. - 16:28

Lázár János kocsmafórumot tartott Hódmezővásárhelyen, amelynek keretében beszélt a polgármesterhez fűződő viszonyáról is, akinek nehezen mondta ki a nevét, többször csak úgy hivatkozott rá, hogy „az ember“. 

Lázár János, aki építési és beruházási miniszterként kap szerepet az ötödik Orbán-kormányban, kocsmafórumot tartott Hódmezővásárhelyen, ahol kifejtette, hogy többször is szembe jött vele a valóság a piacon. 

Később máshol is, ugyanis „kettészakadt a város: a templomban, a teniszpályán, a nyugdíjasklubban és a családokban is felütötte a fejét a viszály, a városházán 300 embert mészároltak le, tiszta ‘50-es évek uralkodtak”. 

Bár a választási győzelem után békülni hívta Márki-Zay Pétert, az ötletét még a családja sem támogatta, a felesége egész egyszerűen csak annyit kérdezett tőle, hogy normális-e. Ő azonban úgy látta, hogy a város és a helyiek érdekében legalább „fegyverszünetet“ kell kötni, ha békét nem is, mert „a polgárháborút le kell zárni”. 

A HVG riportjából kiderül, hogy Márki-Zay nevét csak elvétve mondta ki, többször hivatkozott rá úgy, hogy „az ember“, azonban sikerült egy „technikai jellegű együttműködést“ kötniük, és közös bizottságot hoznak létre, megvizsgálva a helyi ügyeket, fejlesztéseket, melyeket képviselőként segíthet előmozdítani.

Lázár azonban nem állította, hogy felhőtlen lenne a viszonyuk, sőt, megjegyezte, hogy bár lenne mit felhánytorgatni a polgármesternek, nem teszi meg, ugyanis „nagyvonalú“. Szerinte “egy elbukott választásnak végzetes ára van Magyarországon, ennek a történetnek vége“, utalt MZP politikai karrierjére. 

Kiemelte, véleménye szerint áprilisban már az út végére érkezett Márki-Zay mint miniszterelnök-jelölt, ha az önkormányzati testület nem oszlatja fel magát korábban, akkor pedig polgármesterként 2024-ben ér véget a karrierje

Lázár még jóslatokban is bocsátkozott: „abban biztos vagyok, hogy egy nő fogja megverni 2024-ben, és a városban legalább öt olyan nő van, aki erre képes“, de neveket nem említett a miniszter.