Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Fontos bejelentés Lázár János minisztériumával kapcsolatban, Budapest érintett

Lázár János miniszterelnöki biztos, a Fidesz országgyûlési képviselõje a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) tartott beruházásbejelentõ sajtótájékoztatón 2021. január 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Nagy Noel

2022. május 17. - 20:14

Lázár János ismét helyet fog kapni Orbán Viktor kormányában, ezúttal építési és beruházási miniszterként.

Az RTL Klubnak pedig most a Miniszterelnökség megerősítette, hogy a Budapest Fejlesztési Központhoz tartozó építési ügyek is át kerülnek a Lázár-féle Építési és Beruházási Minisztériumhoz a következő négy évben.

Soron kívül Lukasenka iskolásokat mozgósítana az alma és a burgonya betakarítására 

A BFK és a Fürjes Balázs fémjelezte fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkárság, amely több ezermilliárd forint értékű fejlesztési terveket dolgozott ki Budapestnek, eddig a Gulyás Gergely irányítása alatt lévő Miniszterelnökséghez tartozott.

A Telex azonban megtudta, az RTL Klub pedig megerősítette, hogy Fürjes Balázs már bejelentette a BFK vezetőségének, hogy a közeljövőben Lázár János fogja ezt a területet átvenni, mint beruházási és fejlesztési miniszter.

A Miniszterelnökség nem válaszolt az RTL azon kérdésére, hogy a Fürjes Balázs vezette teljes államtitkárság átkerül-e az építési és beruházási tárca alá, így egyelőre ez nagy kérdőjel Budapest vonatkozásában.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere gyakran panaszkodott arra, hogy a kormány nem tartja magát korábbi alkujához és nem biztosít elég forrást a fővárosnak. Kérdéses, hogy ez Lázár miniszterségével megváltozik-e az építési ügyek tekintetében.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.