Dollár
431,79 Ft
Euró
423,20 Ft
Font
482,09 Ft
Bitcoin
19,433 $

Lázár János bocsánatot kért a katatörvény miatt

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
not image

Borbély Fanni

2022. július 21. - 19:53

Meglepő helyről érkezett bűnbánat a katatörvény kapcsán.

A promenad24.hu szúrta ki, hogy Lázár János bocsánatot kért a kata adózásról szóló törvény módosításáról, mely több százezer embert érint, s mely miatt már napok óta tüntetéseket szerveznek szerte az országban.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

A miniszter kijelentette, hogy most egy új korszak kezdődött, s most kell átcsoportosítani a pénzeket és tartalékot képezni:

“Sajnos rákényszerültünk, hogy bizonyos kapukat bezárjunk, ilyen volt a kata kedvezményes adózása is. A pénzre most máshol van szükség. Tartalékot kell képezni, átcsoportosítani a háborús védekezésre, a rezsicsökkentés megvédésére, sőt, ősszel várhatóan a Covid is visszajön, erre is fel kell készülünk.”

A politikus meglátása szerint “a bajban határozott döntésre van szükség”, még akkor is, ha “ez sokaknak fáj, keserű pirulát jelent”, hozzátéve, hogy gondolkodnak azon, hogy miként tudnának segíteni az érintetteken.

Megjegyezte, tudomása szerint orvosok és jogászok is használták ezt a kedvezményes adózási formát, ám ahogy ő fogalmazott, ezt nem nekik találták ki. Közölte, aki olyan fizetéssel, olyan jövedelemmel rendelkezik, ami “terhelhető”, arra kérjük, válasszon másik adózási formát”.

“Ezt a kaput az állam nyitotta meg, a könnyített adózással 455 ezren éltek, de sajnos nem tudjuk tovább fenntartani. Ezek a lehetőségek elfogytak, ezek a kapuk bezárultak., mert a pénzt máshová kell biztosítanunk, tartalékot kell képeznünk. Azoktól, akik úgy érzik, hogy az éven belüli változás túlzottan megterhelő, országgyűlési képviselőként elnézést kérek”

– fogalmazott a miniszter a Rádió7 adásában.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.