Dollár
396,83 Ft
Euró
403,42 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
23,450 $

Lavrov: egy új vasfüggöny ereszkedik Oroszország és a Nyugat közé

Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter internetes sajtóértekezletet tart Moszkvában 2022. június 6-án. Lavrov 6-án és 7-én Szerbiába látogatott volna, de az Ukrajna elleni orosz támadás miatt Montenegró, Észak-Macedónia és Bulgária lezárta légterét az orosz külügyminisztert szállító repülõgép elõtt. MTI/AP/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata
not image

Borbély Fanni

2022. június 30. - 20:51

Az orosz külügyminiszter szerint egy új vasfüggöny ereszkedik Oroszország és a Nyugat közé.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön újságíróknak nyilatkozva osztotta meg, hogy meglátása szerint Oroszország és a Nyugat között új “vasfüggöny” ereszkedik le, ezért Moszkva “mostantól” nem bízik sem Washingtonban, sem pedig Brüsszelben.

Lavrov újságíróknak nyilatkozva kijelentette, “ami a vasfüggönyt illeti, nos, lényegében már ereszkedik lefelé”. Az AFP nyomán a Guardian arról számolt be, hogy az orosz külügyminiszter kijelentette, a vasfüggöny leereszkedésének folyamata “megkezdődött”.

Miután fehérorosz kollégájával tárgyalt, Lavrov az azt követő sajtótájékoztatón közölte, hogy szerinte az Európai Uniót “egyáltalán nem érdeklik Oroszország érdekei”, hangsúlyozva, hogy az EU-t csak az érdekli, hogy milyen döntés született Brüsszelben és Washingtonban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.