Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Lavrov: Oroszország nem vet be nukleáris fegyvereket

Fotó: EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL POOL PHOTO
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Egyre jobban elhúzódik a konfliktus Ukrajna és Oroszország között, a világ pedig találgatja, hogy Oroszország bevetné egy nukleáris arzenáljának valamely darabját. 

Február 24-e óta tart az orosz katonai hadművelet Ukrajna ellen, több-kevesebb sikerrel. Néhány elemző úgy véli, hogy Oroszország nem tudott megfelelő sikereket elérni, viszont vannak olyanok, akik szerint az oroszok a tervek szerint haladnak, nem kapkodnak. 

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

Bár többen felvetették, hogy egy villámháborúról lehet szó, ezt az Orosz Föderáció sosem erősítette meg, azt viszont többször kijelentették, hogy nem fognak megállni, amíg nem érik el a céljaikat. 

Vlagyimir Putyin elnök a háborút elindító beszédében Ukrajna demilitarizálását és nácimentesítését tűzte ki, az elemzők pedig azt találgatják, hogy vajon ennek érdekében hajlandó-e az elnök az atomfegyverekhez nyúlni. 

Az India Today megkérdezte Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, aki kijelentette, hogy Oroszország az ukrajnai különleges művelet jelenlegi szakaszában csak a hagyományos fegyverek alkalmazásának lehetőségét mérlegeli. 

„Csak hagyományos fegyvereket“ – erősítette meg Lavrov, hogy továbbra sem akarják elővenni a nukleáris fegyvereket az ukrajnai művelet előmozdítására – írja a RIA Novosztyi.

Emellett kiemelte, hogy a katonai művelet új szakasza megkezdődött, „egy újabb szakasza kezdődik, és biztos vagyok benne, hogy ez egy nagyon fontos pillanata lesz ennek az egész különleges hadműveletnek“, idézi Lavrovot a Sky News