Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

Lavrov köszönetet mondott Indiának az Ukrajnával kapcsolatos álláspontért

Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Kirill Kudrjavcev
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. április 1. - 19:03

Lavrov orosz külügyminiszter hangsúlyozta, hogy nagyra értékelik India objektív álláspontját Ukrajnával kapcsolatban. 

Nyugati kollégáink most minden fontos nemzetközi kérdést az ukrajnai válságra szeretnének redukálni. Ismeri a helyzetünket. Nem titkolunk semmit, és értékeljük, hogy India különböző oldalról és nem egyoldalúan szemléli ezt a helyzetet“ – idézi a RIA Novosztyi

Soron kívül Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

A Financial Times úgy értesült, hogy indiai jegybank tárgyalásokat kezdeményezett Moszkvával annak érdekében, hogy létrehozzanak egy rúpia-rubel kereskedelmi megállapodást. 

A tárgyalásokban résztvevő egyik vezető beosztású bankár elmondása szerint az indiai jegybank konzultált a kormánnyal és több állami tulajdonú bankkal is, ugyanis fel akarják mérni, hogy milyen összegben lenne szükség rúpia és rubel kifizetésekre, és mely intézetek tudnák vállalni ezen tranzakciókat. 

Az Egyesült Államoknak nagyon nem tetszik ez a lépés, mindenáron megakadályoznák, hogy bárki is rubelben kereskedjen az Orosz Föderációval, ugyanis ezen lépések teljesen átírhatnák a nemzetközi pénzpiacot, ezért felszólították Indiát, hogy ne tegyen olyan lépéseket, amelyek aláássák a dollárt. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.