Lavina ölte meg a világbajnok snowboardozót

TÉMÁK:
#Lavina
Fotó: Yann Allegre/Unsplash
Sport
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő
TÉMÁK

Julie Pomagalski francia snowboard-olimpikon és világbajnok snowboardozó kedden vesztette életét, miután egy lavina maga alá temette a svájci Alpokban. 40 éves volt.

A svájci hatóságok nyilatkozata szerint a baleset idején Pomagalski egy négyfős csoport tagjaként snowboardozott a Gemsstock-hegyen a sípályán kívüli, nem biztosított területen, amikor a lezúduló hótömeg magával ragadta a társaság három tagját.

Soron kívül A Liverpool 9 emberrel kapott ki a Tottenham ellen az utolsó másodpercben

Ketten életüket vesztették, a harmadik személyt kórházba szállították a rendőrség szerint. A Francia Sí Szövetség megerősítette a másik elhunyt személyazonosságát, Bruno Cutelli, síoktató és hegyimentő vesztette életét a balesetben. 

Egy mentőhelikopter és két keresőkutya indult a csoport felkutatására, de Pomagalskit és Cutellit teljesen maga alá temette a lavina, mire a mentőegységek a helyszínre értek – írja a New York Times.

Pomagalski 1999-ben megnyerte a snowboard világbajnoki címet, majd 2002-ben és 2006-ban vett részt az olimpián, mindkét alkalommal a hatodik helyen végzett. 

Az Európai Lavina Figyelmeztető Szolgálat tájékoztatása szerint a 2020-21-es szezonban eddig 85 ember vesztette életét lavinabalesetben a kontinensen. A szervezet hozzátette: évente csaknem 100 embert ér halálos lavinabaleset Európában. 

Julie Pomagalski 1980. október 10-én született Franciaországban, családja a helyi sportágak szerelmesei. 1934-ben nagyapja, Jean Pomagalski 29 évesen megépítette az első felvonót a francia Alpokban.