Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

Látogatási tilalmat kellett elrendelni a szegedi klinikán

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi egységében életbe lépett a tilalom.

A látogatási tilalmat az orvosi jelentések alapján megállapított influenzajárvány miatt kellett elrendelni a fekvőbeteg-ellátó részlegekben. Mindemellett Müller Cecília is megerősítette, hogy megemelkedtek az influenzaszerű megbetegedések.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

„A figyelőszolgálatba bevont orvosok hatodik heti jelentése alapján megállapították, hogy Szegeden megkezdődött az influenzajárvány. Ezért, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztályának határozata alapján az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi fekvőbeteg-ellátó egységében látogatási tilalmat rendeltek el” – közölte az SZTE.

Az országos tisztifőorvos korábban elmondta, hogy január 2-8. között mintegy 162 ezren fordultak orvoshoz felsőlégúti megbetegedéssel:

„Ezzel járványos szintre emelkedtek az influenzaszerű megbetegedések Magyarországon, emellett pedig egy légúti óriássejtes vírus (RSV) okozta járvány is zajlik” – mondta Müller Cecília.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint az előző héten 170 600 főre emelkedett az akut légúti fertőzés tüneteivel orvoshoz fordulók száma. Közülük 23 200-an voltak influenzások, a betegek több mint 25%-a pedig gyermek – írja a napi.hu.