A Barca egy újabb érdekes manőverre készül

Joan Laporta, a Barcelona spanyol labdarúgóklub elnöke. MTI/EPA/EFE/Andreu Dalmau
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 14. - 19:50

A Barcelona elnöke szemmel tartja José Mourinho csapatának, az AS Romának az egyik legjobb játékosát, Lorenzo Pellegrinit.

Az FC Barcelona továbbra is új középpályást keres a következő szezonra, függetlenül attól, hogy Ronald Koeman marad-e az edző. A csapatnak fontos a középpálya megerősítése, ugyanis csak olyan fiatal és kevés tapasztalattal rendelkező játékosaik vannak, mint Riqui Puig, Gavi és Nico González. Ilaix Moriba elvesztése annak ellenére komoly csapás volt, hogy jó pénzért sikerült eladniuk a Lipcsének. 

Annak ellenére, hogy a klub szép összeget kapott Moribáért, még mindig nem tudnak eleget befektetni az erősítésbe, hogyha a télen, vagy legkésőbb 2022 nyarán le akarják igazolni Dani Olmót, ezért egy szabadon igazolható középpályást néztek ki maguknak: Lorenzo Pellegrinit – írja a fichajes.net.

Pellegrini rendelkezik azzal a tapasztalattal, amelyet a gránitvörös-kékek elvárnak a játékosaiktól, és mind középpályán, mind a támadósorban bevethető. Az olasz jó teljesítményt nyújt José Mourinho keze alatt az AS Romában, az eredményei is magukért beszélnek: 157 mérkőzésen 24 gólt szerzett és 36 gólpasszt adott. 

Az egyetlen kérdés az szerződtetésével kapcsolatban az edző személye, ugyanis nem tudni, hogy Ronald Koeman marad-e a klubnál, de az kétségtelen, hogy Pellegrinit mindenképp szeretné megszerezni Laporta. A Barcelonának a legjobb lehetőséget kell megtalálni a következő átigazolási szezonokban, semmiképp sem szabad hibát elkövetniük.