Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Még aludtak, amikor lángba borult a kaliforniai házuk a karácsonyfa izzók miatt

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ernest Isom szerint a leendő menye ébresztette fel őket, amikor kiabálni kezdett, hogy tűz van, ugyanis működő füstjelző nem volt a házban.

A 22 éves Destiny Abdrazack a vőlegénye családjával ünnepelte a szentestét a kaliforniai North Highlands-ben, vasárnap hajnali 2 óra körül azonban baleset történt: az égve maradt karácsonyfa izzó rövidzárlatot kapott, a lakás pedig lángba borult.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

„A többiek az utolsó pillanatig bekapcsolva szerették volna hagyni a fényfüzért, de közben mind elaludtunk. Aztán mire észbe kaptunk, már csak pár percünk maradt, hogy kijussunk a házból”

– mondta a vőlegény édesapja, Ernest Isom.

Állítása szerint a leendő menye ébresztette fel a többieket, amikor kiabálni kezdett, hogy tűz van, ugyanis működő füstjelző nem volt a házban, holott az időben jelezni tudta volna a bajt.

„Ő volt az, aki figyelmeztetett minket. Megmentette az életünket”

– hangsúlyozta.

Túl gyorsan történt minden

Ernest szomorúan elmondta, hogy Destiny-t a tűzoltók mentették ki az égő épületből, majd kritikus állapotban szállították kórházba, sajnálatos módon azonban később életét vesztette, ami mindenkit nagyon megviselt.

Az egyik szomszéd hozzátette, hogy többen is a család segítségére siettek, illetve hallották, amikor az egyikük azt kiabálta, hogy valaki még odabent van. Elmondása szerint minden túl gyorsan történt, ráadásul a család otthona porig égett, emellett a két kutyájuk is elpusztult.

A New York Post beszámolója alapján Destiny rokonai másnap megerősítették a fiatal lány halálát, s ezt követően gyűjtést kezdeményeztek a GoFundMe-n, amiből a kórházi ellátás és a temetés költségeit szeretnék kifizetni.