Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Landolás közben lecsúszott a kifutópályáról és kigyulladt egy orosz vadászgép (videó)

TÉMÁK:
#Robbanás #Tűz
Fotó: A Fecskék orosz műrepülő csoport MiG-35-ös harci gép bemutatót tart a MAKSZ 2021 moszkvai nemzetközi repüléstechnikai és űrhajózási kiállításon a Moszkva melletti Zsukovszkij katonai repülőtéren 2021. július 21-én. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A kormányzó szerint rendkívüli helyzet állt elő, ám a mentők és a tűzoltók hamar kiértek a helyszínre, így sikerült kézben tartaniuk a dolgokat.

A közösségi médiában elterjedt felvételeken látható, amint egy orosz vadászgép legurul a hegyről, majd a robbanás után hatalmas füst száll fel a levegőbe, míg egy helyi jelentés azt állította, hogy a pilóta nem katapultált időben.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

A Baza Telegram csatorna szerint az incidens szombaton, a szevasztopoli Belbek katonai repülőtéren történt, amikor a Mikoyan MiG-31-es repülőgép landolni próbált, azonban lecsúszott a kifutópályáról, nem sokkal később pedig kigyulladt.

Elmondásuk szerint a fedélzeten tárolt lőszerek közül több is felrobbant, amely még tovább fokozta a tüzet és az egyre terjedő szürke füstöt, ám a pilótának sikerült időben katapultálnia, így szerencsésen megmenekült.

Egy tisztviselő szerint ukrán gyártmányú eszköz okozta a robbanást

A régió kormányzója, Mihail Razvozsajev közölte, hogy rendkívüli helyzet állt elő, ám a mentők és a tűzoltók hamar kiértek a helyszínre, miközben arra kért mindenkit, hogy őrizzék meg a nyugalmukat, hiszen mindent kézben tartanak.

A sevastopol.info nevű fórumon azonban arról írtak, miszerint ketten tartózkodtak a vadászgép fedélzetén, s a navigátor valóban megmenekült, a főpilóta azonban nem tudott katapultálni, így sajnálatos módon életét vesztette.

A Newsweek az orosz védelmi minisztériumot is felkereste kommentárért, azonban egyelőre nem érkezett válasz, egy ukrán tisztviselő pedig a The New York Times-nak nyilatkozva azt állította, hogy „kizárólag ukrán gyártmányú eszköz” okozta a robbanást, ám ezt az állítást nem sikerült megerősíteni.