Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Fény az alagút végén: Már látni az új aluljáró formáját a Lánchíd budai hídfőjénél

A felújítás alatt álló Lánchíd 2021. augusztus 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Takács Petra

2021. november 13. - 10:08

Javában tartanak a munkálatok és már látszik az új aluljáró formája is a Lánchíd budai hídfőjénél.

Már betonozzák az új aluljáró vasbeton szerkezetét a Lánchíd budai hídfőjénél, amely az átépítés után tágasabb és sokkal beláthatóbb lesz – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Azt írták: a felújítás után nagyobb biztonságban lehetnek a kerékpárral és gyalogosan közlekedők. A korábbi kör keresztmetszetű, három méter széles kerékpáros aluljáró helyén egy olyan folyosó épül, amely több mint négy méter széles, a falai függőlegesek és a vonalvezetése is megváltozik. Így a kétirányú kerékpárút mellett egy elválasztott járdát is kialakítanak.

A tájékoztatás szerint a pesti hídfőben ugyancsak elbontották az aluljáró felét, ott egy nagynyomású gázcső kiváltása is megtörtént, és már betonoznak. A kör keresztmetszetű aluljáró helyett itt is egyenes falakat építenek, és tágasabb, téglalap alakú keresztmetszetet alakítanak ki.

A Lánchíd felújítása tavasszal kezdődött és a tervek szerint 2023-ig tart. Jelenleg ütemterv szerint halad a láncok rozsdásodás elleni védelme, valamint az új acél pályatáblák beépítése. A korszerűsítéssel kapcsolatos aktualitások a www.lanchid.hu oldalon folyamatosan nyomon követhetők – írták.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.