Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Tíz ember, köztük öt gyermek vesztette életét egy franciaországi lakástűzben

Fotó: Unsplash/Joachim Pressl
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az öt gyermek életét sem tudták már megmenteni a helyszínre érkező mentőegységek, ami az elmúlt időszak egyik legszörnyűbb tragédiáját eredményezte Franciaországban.

Mintegy 170 tűzoltó jelent meg Lyon közelében a Vaulx-en-Velinben található hétemeletes lakóház előtt, ahol felcsaptak a lángok. A jelentések szerint tíz ember, köztük öt gyermek elhunyt a tűzben, ami péntek hajnalban keletkezhetett.

Először hajnali 3 óra 12 perckor kapták a riasztást, majd valamivel több mint 10 perccel később már 170 tűzoltó és 65 tűzoltóautó volt a helyszínen. Négy sérült állapota válságos, így lehetséges, hogy lesznek még áldozatai a tűzesetnek.

Tíz másik sérültről is tudni, köztük két tűzoltóval, akik az oltásokat segítették. A hatóságok egyelőre nem tudják megmondani, hogy mi okozta a tüzet. A The Guardian azt írja, hogy Gérald Darmanin francia belügyminiszter már felvette a kapcsolatot Emmanuel Macron francia elnökkel, és ígéretet tett arra, hogy vizsgálatot indítanak.

Egy szomszéd, aki mindössze 100 méterre lakik attól az épülettől, ahol felcsaptak a lángok, a BMF TV-nek azt mondta, sikolyokat hallottak, gyerekek sikoltoztak a tűz miatt. A szomszédok is gyorsan reagáltak, létrákat vittek a házhoz, hogy lesegítsék az első emeleten lévőket.