Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

A történelem során először mutattak fel fehér lapot egy labdarúgó-mérkőzésen

Twitter / Canal 11
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Portugáliában egy teljesen új kezdeményezés kapcsán a megszokott kettő helyett immár három lap áll a játékvezetők rendelkezésére.

A sárga és a piros lapot mindannyian ismerjük, azonban Portugáliában egy új jelenséggel ismerkedhettek meg a nézők a Benfica és a Sporting női csapatának kupameccsén, ugyanis Caterina Campos játékvezető a futballtörténelem során most először húzott elő a zsebéből egy fehér lapot.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Az ok, amiért a kártya előkerült egy nézőtéri incidens volt, ugyanis az egyik néző a mérkőzés közben rosszul lett, ami után mindkét csapat orvosi stábja a segítségére sietett. Szerencsére kiderült, hogy nem volt komoly a baj, így az orvosok gyorsan javítani tudtak a néző állapotán.

Az egyébként női mérkőzésen rekordot jelentő 15 ezer néző megkönnyebbülése után a játékvezető előhúzott a zsebéből egy lapot, ami a megszokott sárga és piros helyett ezúttal fehér volt.

Az ok a portugál liga egy új kezdeményezése, mellyel a fair play díjas cselekedeteket szeretnék díjazni, ezzel is elősegítve a “sport etikai értékének javulását”.

Mostantól tehát senki ne lepődjön meg, ha egy portugál bajnoki mérkőzésen a játékosok és a stábtagok fegyelmezésére szolgáló sárga és piros lapok mellett a megtapsolandó jelenetek elismerésére szolgáló fehér lap is felmutatásra kerül.

A Benfica egyébként 5-0-ra nyerte a kupamérkőzést, ezzel pedig bejutott a Portugál női kupa elődöntőjébe.