Már Mbappé sem zárja ki, hogy marad a PSG-ben

Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson
not image

Nagy Noel

2021. december 6. - 09:31

Az elmúlt hónapok során elfogadott ténnyé vált, hogy Kylian Mbappé távozni fog a Paris Saint-Germain csapatától és a Real Madridhoz igazol.

Mbappé azonban most maga is úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem zárható ki, hogy marad Párizsban és meghosszabbítja a jövő nyáron lejáró szerződését, hiába a Real Madriddal kapcsolatos átigazolási pletykák és hírek.

Az elmúlt nyáron is már úgy tűnt, hogy a francia válogatott támadó a spanyol fővárosba teheti át a székhelyét, a Real Madrid pedig még egy 200 millió eurós ajánlatot is tett szolgálataiért, amit a párizsiak elutasítottak.

Mbappé esetében azonban akkor úgy tűnt, hogy ennek ellenére távozni, legkésőbb jövő nyáron, ráadásul teljesen ingyen. Annak ellenére, hogy frusztrálta a tavalyi helyzet, még mindig nem zárja ki, hogy marad a Parc des Princesben.

„Nem tudom, kell még nekem idő, nem olyan egyszerű ez. Annyi biztos, hogy nagy klubban fogok játszani. Először csalódott voltam, de tudom, nem a harmadosztályban játszom, a csapatom Bajnokok Ligáját akar nyerni. Párizsi vagyok, itt a családom, jól érzem magam, mint ahogy többször is mondtam. Csak fel akarok fedezni más világokat is”

Mbappé távozási vágyát egyébként nagymértékben befolyásolja az is, hogy Lionel Messi a klubhoz igazolt, ugyanis az argentin virtuóz érkezése óta egyre jobban érzi magát. A PSG ráadásul vezeti a francia bajnokságot, bár a Mbappé-Messi-Neymar csatártrió eddig elmaradt a várakozásoktól:

„Tisztában vagyunk vele, hogy javulnunk kell. Amikor van három ilyen játékosod, akik ilyen szinten játszanak, nem tudsz kibújni a felelősség alól. Csapatként kell együttműködnünk, amiben ki kell mindenkinek venni a részét” – idézte a Goal.com

Arra a kérdésre vonatkozóan, hogy vezetőnek érzi-e magát a csapatnál, Mbappé úgy reagált, hogy egy Neymar és egy Messi mellett nehezen hívhatná magát főnöknek. A francia támadó megerősítette, hogy alapvetően jól érzi magát és nem nagyon érdekli jelenleg, ki a főnök.