18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Lelőtte kutyáját, majd hagyta kínok között elvérezni

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 10. - 17:17

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki barátja kérésére az annak nyárlőrinci tanyájára időnként betévedő puliszerű ebet engedély nélkül tartott lőfegyverével lelőtte.

A vádirat szerint a vádlott nyárlőrinci tanyájának udvarán többször megjelent egy világos színű, puliszerű, 15 kg testsúlyú keverék kutya.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A vádlott felkérte egy barátját – az ügy másik vádlottját – arra, hogy az ebet lője le. 2020. december 4-én a déli órákban a barát megjelent a tanyán, ahova magával vitte a lőfegyverét. Ekkor a tanyatulajdonos ismételt kérésére a férfi az akkor éppen az udvaron tartózkodó ebet meglőtte.

Az eb a lövéstől összeesett és nagy vérveszteséget szenvedett, ennek ellenére megpróbált a helyszínről elmenekülni. Ekkor a tanyatulajdonos vádlott a földről felemelte és az épület mögé vitte.

A lövés következtében az eb vérkeringése összeomlott és különös szenvedést követően elpusztult. A kutyát lelövő férfinak nem volt a lőfegyverre tartási engedélye.

Az ügyészség a vádlottakat az állatkínzás súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, emellett a fegyvert használó férfinak lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is felelnie kell. A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.