18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Addig verte a kutyáját, amíg combcsonttörést nem szenvedett az ártatlan jószág

ugyeszseg.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. december 7. - 17:07

Állatkínzás bűntette miatt vádat emeltek azzal a 31 éves férfival szemben, aki brutális módon vegzálta házőrzőjét.

A vádirat szerint a férfi 2020. július 16-án napközben hazaért a VII. kerületi lakóhelyére, amikor észlelte, hogy a kb. 1 éves, kistestű kutyája lerágta a falvédőt, illetve több helyre odavizelt, ezért dühös és agresszív lett. Az indulat hevében legalább 15 percen keresztül üvöltözött és bántalmazta a kutyát, testszerte, több alkalommal, nyitott tenyérrel megütötte – írta az ugyeszseg.hu.

A bántalmazás és agresszív kiabálás miatt a kutya az ágy alá menekült és ott félelmében, valamint a bántalmazás következtében keletkezett fájdalmai miatt hangosan nyüszíteni kezdett. Az egyik lakó figyelt fel az állat hangos nyüszítésére és értesítette a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a kutya testszerte véraláfutásos sérüléseket, valamint combcsonttörést szenvedett. A combcsonttörés a kutyának megfelelő orvosi beavatkozás hiányában maradandó egészségkárosodást okozhatott volna.

A 31 éves férfival szemben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, és vele szemben elzárás büntetést indítványozott. Az elzárás leghosszabb tartama a törvény szerint 90 nap, amit büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.