Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Kutatás: fertőzést is okozhat, ha a fűszertartókat nem tisztítjuk meg rendszeresen

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A vizsgálat során a vágódeszkákat, a csapokat, a szivacsokat és a késeket is megtisztították, miután elkészült az étel, ám a fűszertartók ebből kimaradtak, s meg is lett az eredménye.

Bizonyára nem sok embert lep meg az a tény, hogy a mosogatószivacs, a vágódeszka és a szemetes fedele tele van baktériumokkal, ezért kifejezetten ajánlott a rendszeres tisztításuk, ám most kiderült, hogy ez a fűszertartók esetében is igaz.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Élelmiszer-biztonsági és Ellenőrzési Szolgálata (FSIS) megbízásából készült kutatás során arra kérték a résztvevőket, hogy hamburgerpogácsákat készítsenek, ám ekkor még nem árultak el nekik mindent.

Ugyanis a kutatók egy MS2 nevű anyagot rejtettek a pulykahúsba, ami az egészségre ártalmatlan, de ennek köszönhetően nyomon tudták követni, hogy milyen eszközökre, illetve hova került belőle a főzés során.

Az étel elkészülte után a szakemberek megvizsgálták a vágódeszkákat, a csapokat, a szivacsokat és a késeket, amelyeket korábban már megtisztítottak, de még így is találtak szennyeződést rajtuk – derül ki a Sky News beszámolójából.

Illetve az kiderült, hogy a fűszertartókat senki sem tisztította meg, így azoknak a 48%-án találtak az MS2 nevű anyagból, s ezt követően kiemelték, hogy fertőzést is okozhat, ha a fűszertartókat nem tisztítjuk meg rendszeresen, ezért fontos erre is odafigyelni főzés után.