Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

„Ukrajna elkerülhetetlenül az EU tagja lesz, a német politikai elit egyszerű választással előtt áll”

Dmitro Kuleba külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítõ csoport, a G7 külügyminiszteri csúcstalálkozóján az észak-németországi Wangels közelében 2022. május 13-án. A G7 külügyminiszterek az ukrajnai háború nyomán fellépõ élelmezési válságra próbálnak megoldást találni. A tanácskozáson részt vesz Moldova és Ukrajna külügyminisztere is. MTI/EPA/Action Press pool/Georg Wendt
not image

Nagy Noel

2022. május 17. - 18:55

Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere keményen odaszólt Németországnak, amely tartózkodik az ukrán uniós tagságtól.

Kuleba szerint Ukrajna európai integrációja egy elkerülhetetlen folyamat, előbb-utóbb az ország tagja lesz az Európai Uniónak – idézte az Interfax. A külügyminiszter elmondta, egyszerű választás előtt áll a német politikai elit:

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Nagyon egyszerű dolgot közöltem velük. Ez úgyis meg fog történni, elkerülhetetlen. Biztosan megkapja Ukrajna a tagjelölti státuszt előbb vagy utóbb, azt szeretnénk, ha minél hamarabb, de időben lenne ez, a júniusi uniós csúcson”

„Ebből kifolyólag a német elit előtti választás egyszerű: álljatok a folyamat élére és írjátok be a neveteket Európa történelemkönyvébe, vagy megtörténik enélkül is, de a részvételetek nélkül”

Kuleba felkért minden német szövetségesét, hogy minden támogatásukat mozgósítsák Ukrajna uniós tagsága érdekében, hogy azzal záruljon a júniusi uniós csúcs, hogy az ország megkapja a tagjelölti státuszt.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.