Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Kubatov Gábor: „Álmomban sem gondoltam, hogy kétharmad is lehet belőle”

Fotó: Kubatov Gábor, az FTC elnöke, a Fidesz alelnöke, a párt országgyûlési képviselõje interjút ad a közmédiának Budapesten 2021. augusztus 24-én. MTI/Illyés Tibor

Czinder Tímea

2022. július 5. - 17:10

A Fidesz alelnöke szerint a párt népszerűségének egyik oka, hogy Orbán Viktor karizmatikus vezető.

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról, hogy meglepetés volt számára a kétharmados győzelem, némi hiányérzet maradt mégis benne, mert egyes körzetekben csak kevésen múlt a fideszes győzelem.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

„A kampányban azt éreztem, hogy meglesz a stabil többségünk a parlamentben, de azt álmomban sem gondoltam, hogy kétharmad is lehet belőle”

– árulta el a párt elnöke.

Szerinte a győzelem nem az új választási rendszernek köszönhető, ugyanis a 2010 előtti szisztémában is hasonló lett volna a végső eredmény; a Fidesz-KDNP 64 százalékot, vagyis 248 mandátumot szerzett volna, ami ugyan 3 százalékkal elmarad a kétharmadtól, de így is komoly többséget jelent az ellenzék 32 százalékával szemben.

Kubatov Gábor nagyon elégedett a Fidesz fővárosban elért eredményével, ahol 42 százalékot kapott, és egy választókerületet is sikerült megszereznie, ami reményre ad okot. Már nem a belső kerületeken múlik, milyen főpolgármestere lesz Budapestnek, ez azonban némi kihívást is tartogat a Fidesz számára, olyan jelöltet kell ugyanis állítania, aki a külvárost is képviseli.

Külvárosi, dél-pesti lakosként felmerült a kérdés, szóba kerülhet-e az ő neve főpolgármester-jelöltként, Kubatov Gábor szerint ez a kérdés azonban nem időszerű, és nem is ő fogja eldönteni.

2006 óta a Fidesz vezet minden népszerűségi listát Magyaroszágon, a párt elnöke szerint pedig ennek egyik oka, hogy Orbán Viktor karizmatikus vezető, aki több mint 30 év ellenzéki és nemzetközi nyomása ellenére is meg tudta őrizni népszerűségét.

Szerinte a további okok között szerepel, hogy a Fidesz egy bajtársias közösség, amelynek tagjai kiállnak egymásért, valamint Európában egyedülálló módon a magyar kormány az emberekkel együtt dönt fontos, meghatározó kérdésekben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.