Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

A KSH fontos dologra hívta fel a figyelmet az őszi népszámlálás kapcsán

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Takács Petra

2022. július 26. - 03:48

A KSH arra kéri a lakosságot, hogy válaszoljon az egészségi állapotot és a fogyatékosságot érintő kérdésekre is, mivel a népszámlálás eredményei hosszú távon szolgáltatnak majd adatokat az egészségügyi és esélyegyenlőségi fejlesztésekhez.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a hivatal a fogyatékossággal élő személyeket támogató tíz civil szervezettel, valamint kormányzati partnerekkel folytatott szakmai egyeztetést annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élő emberek feleljenek az őket érintő kérdésekre, ugyanis más adatforrásból nem állnak rendelkezésre részletes információk az életkörülményeikről.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Márpedig ezek kiemelt szerepet játszanak a helyzetük javítását, esélyegyenlőségük biztosítását célzó programok előkészítésében, megvalósításában. Mindemellett a válaszok a fogyatékosággal élőket támogató civil szervezetek munkájához is nélkülözhetetlenek.

A KSH arra kéri továbbá az embereket, hogy válaszoljanak az egészségi állapotra vonatkozó kérdésekre, hiszen a népszámlálás eredményei hosszú távon szolgáltatnak meghatározó adatokat a mindenkit érintő egészségügyi fejlesztésekhez, beruházásokhoz.

Október 1. és november 28. között tartanak népszámlálást, amelynek célja, hogy pontos és részletes képet adjon Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

Október 16-ig a háztartások önállóan, interneten keresztül tölthetik ki a kérdőívet, október 17-től pedig számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.