Csillapodott a magyar építőipar lendülete

TÉMÁK:
#Építőipar
Unsplash
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy év alatt 3,3 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 6,3 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene.

A KSH legfrissebb statisztikáiból kiderült, a két építményfőcsoport közül az épületek építése 0,4 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 12,9 százalékkal emelkedett a 2021. januári értékhez képest.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 6,3 százalékkal kisebb volt a decemberinél.

2022 januárjában az előző év azonos hónapjához képest:

Az épületek építményfőcsoport-termelése 0,4%-kal csökkent, az egyéb építményeké 12,9%-kal nőtt.

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 0,7%-kal kisebb lett, az egyéb építmények építésében 10,4%-kal bővült a termelés. A speciális szaképítés 3,7%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.

A megkötött új szerződések volumene 11,7%-kal növekedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 49,7%-kal emelkedett, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 39,8%-kal kisebb volt a 2021. januári bázisnál.

Az építőipari vállalkozások január végi szerződésállományának volumene 6,3%-kal magasabb volt a 2021. január véginél. Az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 5,1%-kal csökkent, az egyéb építményeké 15,3%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja