Dollár
435,26 Ft
Euró
424,88 Ft
Font
487,68 Ft
Bitcoin
19,227 $

A Kreml egész Ukrajnát „fel akarja szabadítani”

2019. december 19-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivõjérõl egy moszkvai sajtóértekezleten. 2020. május 12-én Dmitrij Peszkovot kórházba szállították koronavírus-fertõzéssel. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
not image

Nagy Noel

2022. július 28. - 22:41

Dmitrij Peszkov egyértelmű nyilatkozatot tett, az oroszok célja továbbra is az, hogy egész Ukrajna területét megszállják.

A Kreml szóvivője a RIA Novosti tudósítása szerint kijelentette, hogy Ukrajna teljes területet „fel kell szabadítani” – magyarán meg kell szállni.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

„A Kreml támogatja, hogy egész Ukrajnát fel kell szabadítani a náci eszmék minden megnyilvánulása alól”

Hozzátette: muszáj azokat a lépéseket megtenni, amiket a különleges katonai hadművelet során tettünk a Donyecki Népköztársaság és Luhanszki Népköztársaság lakosainak megvédésére.

Nem véletlen Peszkov nyilatkozata, ugyanis a donyecki bábállam vezetője, Denisz Pusilin is erről beszélt nemrégiben, hogy egész Ukrajnát „fel kell szabadítani”.

Meglehetősen érdekes, hogy az oroszok továbbra is nácizmusról beszélnek, amikor a nácikra emlékeztető módszerekkel irtották a civil lakosságot egyes városokban.

Elég csak Bucsára, Irpinyre vagy Mariupolra gondolni, ahol de facto népirtás zajlott az ukránok ellen, ráadásul hallani híreket deportálásokról is, amely szintén nem állt távol a náci németektől.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.