Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Kreml-szóvivő: Musk legalább pozitívan áll hozzá az ukrán válság békés megoldásához

Fotó: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. MTI/EPA/Alexander Becer
not image

Koós Alexandra

2022. október 4. - 18:03

A tisztviselő úgy véli, egyes emberek „elég bölcsek” ahhoz, hogy ezen a kulcsfontosságú kérdésen elgondolkodjanak, szemben az ukrán államfő döntéseivel.

Kedden egy újságíró arra kérte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivőt, hogy kommentálja az amerikai milliárdos Twitteren folytatott kampányolását, amelynek során az ukrajnai helyzet megoldására tett számos javaslatot.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A szóvivő erre azt felelte, meglehetősen konstruktívnak és pozitívnak nevezhető egy olyan ember próbálkozása, mint Elon Musk, aki logikusan próbál gondolkodni arról, hogyan is lehetne békés megoldást találni az ukrán válságra – írta a TASS.

„Mindemellett érdekes, hogy egyes emberek elég bölcsek ahhoz, hogy ezen a kulcsfontosságú kérdésen gondolkodjanak, szemben Volodimir Zelenszkij döntéseivel, aki korábban is elismerte, hogy lehetetlen volna tárgyalásokat folytatni az orosz államfővel” – mondta.

A Tesla vezérigazgatója nemrégiben eléggé magára haragította az ukránokat, amiért több Twitter bejegyzésben is arra sürgette az országot, hogy keressen tárgyalásos megoldást az orosz invázióra, valamint végleg adja át a Krímet.

Mindezt Zelenszkij sem hagyta szó nélkül, ezért Muskhoz hasonlóan egy szavazást indított a közösségi médiás oldalon, valamint Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök kabinetfőnökének tanácsadója is elmondta a véleményét ennek kapcsán.

A tisztviselő a milliárdosnak címzett üzenetében kiemelte, hogy erre a problémára már létezik „egy jobb béketerv”, amely magában foglalja a területek felszabadítását, beleértve a Krím-félszigetet is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.