Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

A Kreml nincs elragadtatva Zelenszkij felhívásától, hogy nemzetközi beutazási tilalmat vezessenek be az oroszok számára

Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 9. - 16:49

Volodimir Zelenszkij felszólította az országok vezetőit, hogy vezessenek be nemzetközi beutazási tilalmat minden orosz állampolgár számára.

A Kreml is reagált az ukrán elnök felhívására, Zelenszkij ugyanis azt akarja elérni, hogy nemzetközi szinten vezessenek be beutazási tilalmat minden orosz állampolgár számára.

Moszkvában is heves reakciókat váltott ki Zelenszkij felhívása, a RawStory jelentése szerint pedig Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pedig kedden kijelentette, “rendkívül negatívan” fogadták a Kremlben az ukrán elnök javaslatát.

“E gondolatmenet irracionalitása mindenen túlmutat”

– jelentette ki Peszkov.

Ennek előzménye, hogy az ukrán elnök a Washington Postnak adott, hétfőn megjelent interjújában kijelentette, hogy a következő legfontosabb szankcióknak a határok lezárásának kell lenniük, “mert az oroszok más földjét veszik el”.

Az EU-ban jelenleg is folynak a tárgyalások annak kapcsán, hogy megnehezítsék az oroszok számára a turistavízum megszerzését, de az is felmerült, hogy teljes mértékben leállítják az eljárást, és többé nem adnak ki ilyen dokumentumot az orosz állampolgároknak.

A balti államok többségében már egy ideje kizárólag kivételes esetekben adnak ki vízumot orosz állampolgároknak, továbbá Finnország is jelezte, hogy fontolgatja a szabályozás szigorítását.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.