Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Megszólalt a Kreml Putyin elnök félretájékoztatásáról

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Tyerescsenko
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Peszkovot arra kérték, hogy kommentálja Anthony Blinken amerikai külügyminiszter kijelentését, miszerint az orosz elnök tanácsadói között vannak olyanok, akik nem az igaza mondják. 

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár kommentálta azokat az amerikai állításokat, amelyek szerint Vlagyimir Putyin nem mindenről kap jelentést, megjegyezve, hogy az amerikai hadsereg és a nemzetközi ügynökségek nem rendelkeznek elegendő információval arról, hogy mi történik a Kremlben, ami hibák elkövetéséhez vezet.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Peszkovot arra kérték, hogy kommentálja Anthony Blinken amerikai külügyminiszter kijelentését, miszerint az orosz elnök tanácsadói között állítólag között vannak olyanok, akik nem az igaza mondják neki, valamint a Fehér Ház kommunikációs igazgatójának szavait, miszerint Washington olyan információkkal rendelkezik, amelyek szerint Putyin állítólag úgy véli, hogy az orosz hadsereg félrevezette őt.

„Sajnálatos módon számunkra, és valójában ez a mi aggodalmunk is, kiderült, hogy sem a Külügyminisztériumnak, sem a Pentagonnak nincsenek valós információi arról, hogy mi folyik a Kremlben. Egyszerűen nem értik, mi folyik a Kremlben, nem értik Putyin elnököt, nem értik a döntéshozatali mechanizmust, és nem értik a munkánk stílusát“

mondta az elnöki szóvivő újságíróknak.

Szerinte ez azért aggasztó, mert a „megértés teljes hiánya“ hibás és elhamarkodott döntésekhez vezet, „amelyeknek nagyon rossz következményei vannak“ – idézi a RIA Novosztyi.